# Category: Mathematics

### A fruit basket comprises of oranges, peaches and strawberries. The ratio of oranges to peaches to strawberries is 2:3:4. If there are 8 oranges, how many total fruit items are there in the basket?

1. 16
2. 32
3. 36
4. 48

Oranges:Peaches:Strawberries

2 : 3 : 4

As Oranges are 8 = 2×4

2x4 : 3x4 : 4x4

8 : 12 : 16

Total fruit 8+12+16 = 36

1. 7
2. 10
3. 14
4. 15

### 60 men can do a work in 40 days. How long will it take 40 men to complete the same work

1. 30 days
2. 29 days
3. 23 days
4. 60 days

1 man complete the whole work in 40*60=2400 days

So 40 men can do 2400/40=60 days

### Look at the series: 58,52,46,40,34,___. What number should come next.

1. 26
2. 28
3. 30
4. 32

decrease six number from each.

1. 180,170
2. 185,165
3. 174,176
4. 173,177

177-173=4

1. 6
2. 8
3. 7
4. 9

### The average of 8 persons is increased by 2.5 Kg when one of them who weighs 56 Kg is replaced by a new man. The weight of new man is:

1. 76 Years
2. 72 Years
3. 78 Years
4. None of these

Answer is correct but not unit. The average weight of 8 persons increases by 2.5 kg, Total weight of 8 persons increased= 8 × 2.5 kg = 20 kg. New person comes in place of one of them weighing 56 kg. Weight of new person = 56 + 20 kg = 76 kg

### Earth completes one rotation on its axis in____

1. 23 hours and 30 minutes
2. 23 hours and 56 minutes 4.09 seconds
3. 24 hours
4. 24 hours 1 minute and 10 seconds

lets check, 23:56:4 sec daily, means 3 minutes and 56 seconds are reaming to complete 24 hours. we collect this time and in 4 years it make a new day that is called leap year.

Top